Referenties

Sportklas uit de brugklas Waldheim Mavo uit Baarn.
Boksclinic – 17 en 24 maart 2015

Bam bam, poef, poff, klats, bammm! Zo klonk het ongeveer in de dojo van boksclub Fairfight in Amersfoort. De leerlingen uit sportklas 2 volgden hier een clinic boksen. Hier leerden ze hoe ze hun technieken, die ze al tijdens de bokslessen op school hadden geleerd, konden perfectioneren. Vanaf de directe stoten, naar de hoekstoten en opstoten. Na ruim een uur boksen konden ze moe, maar voldaan de dojo verlaten om de dag erna te genieten van de spierpijn, die er nou eenmaal bij hoort.

Boks,
De sectie L.O.

10 februari 2011: Terugblik van Renoeska op de boksclinic

Geschreven door Ilona de Rooij
Boksclinic 2-feb.-2011

Vandaag hebben we een groepsactiviteit gedaan met alle kinderen van het Vette Pret project. De groep is in tweeën gedeeld en ik en mijn kindje zaten in de eerste groep. Ik ben het maatje van een meisje van twaalf jaar, in dit verslagje noem ik haar even ‘mijn kind’.

Deze eerste groep begon om twee uur. Om kwart voor twee waren mijn kind en ik bij Team Keller. We hebben ons snel omgekleed en zijn toen van start gegaan. Wij kregen les van Arnold Keller, van wie deze boksvereniging ook is. Hij stelde zich aan ons voor. Nu moesten we als eerst natuurlijk warm lopen. Als we dit niet deden waren we al verzekerd van spierpijn de volgende dag. Onze spieren moesten dus eerst warm worden, hiervoor had Arnold allerlei leuke oefeningen bedacht. Zo was het bijvoorbeeld de bedoeling dat wij tijdens het rennen met onze rechterhand op de grond moesten tikken, ook moesten we dat met twee handen doen.

Deze oefeningen gingen zo even door. Natuurlijk wilde alle kinderen zo snel mogelijk op die grote boksballen slaan, die in de zaal hangen. Voordat we dit mochten doen was het de bedoeling dat we de techniek een beetje door gingen krijgen. Dus moesten we de houding onderhands leren slaan en moesten we leren om hoekjes te geven. Daarna was het dan eindelijk zo ver, we mochten ons helemaal los slaan op de boksballen.

Volgens mij hadden alle kinderen het naar hun zin tijdens deze middag, ik zag in ieder geval alleen maar lachende gezichten. Ook mijn kind had er erg veel plezier in. Normaal gesproken heb je in sporten erg veel regels waar je je aan moet houden. Heel veel kinderen worden hierdoor juist afstandelijker. Bij deze boksclinic was dat zeker niet het geval. We moesten natuurlijk wel goed mee doen, maar af en toe was er best even tijd om even gek te doen. Mijn kind vind dat erg fijn en zij bleef door af en toe wat te klieren zeker actief en ze bleef gemotiveerd.

Na onze les hebben wij nog even gekeken bij de volgende groep, die nog moesten gaan zweten. Ik vond het een erg spontane en leuke clinic. Arnold ging ook erg leuk met al deze kinderen om en daagde ze uit. De boksclinic is zeker een vervolg waard. en leuk om bij eventuele volgende groepen te kunnen doen.